Humanitarne akcije

Aktivnosti

Istinski pomažemo mladima i djeci

Humanitarne akcije "Za Mladenove korake", "Pomozimo Bojanu", "Pomozimo žrtvama poplava", "Pomozimo Rajku Milojici", "1 slatkiš za 1 dječiji osmjeh" i dr. su pomogle mnogim mladim ljudima i djeci.

Sama činjenica da svojim aktivnostima možemo pomoći mladim ljudima i djeci da ozdrave nametnula je našoj organizaciji veliki izazov i veliku odgovornost.
To nas nije niti omelo niti obeshrabrilo jer osjećaj da ste nekom značajno pomogli u liječenju i spašavanju života – taj osjećaj je izuzetan.

Za Mladenove korake

Akcija je realizovana u dva navrata kako bi se pomoglo Mladenu Zgonjaninu iz Velike Žuljevice

Mladen Zgonjanin iz Velike Žuljevice je 2004. g. nastradao u saobraćajnoj nesreći i od tada je nepokretan. Za terapiju, koja mu je tada pružala priliku za oporavak, potrebno je bilo skupiti značajan iznos novčanih sredstava.

Prva akcija pod nazivom „Pomozimo Mladenu“ realizovana je tokom 2011. godine i fokusirala se na prikupljanje novčanih sredstva uličnim akcijama i apelima građana da uplate donacije na račun od porodice.

Druga akcija, koja je nosila naziv „Za Mladenove korake“ realizovana je u 2012. g., fokusirala se na aktiviranje Mtel broja za donacije 1416, putem kojeg su građani pozivali ovaj broj i donirali po 1 KM za Mladenovo liječenje.

Kroz ove dvije akcije prikupljena su značajna sredstva koja su iskorištena za Mladenovo liječenje. Ostvaren je značajan pomak kroz ovo liječenje, ali nije došlo do potpunog izlječenja.

Mladen na žalost nije prohodao, a novac za njegovo dalje liječenje se još uvijek može donirati porodici.

Pomozimo Bojanu

Akcija prikupljanja pomoći za Bojana Starčevića iz Poljavnica je sprovedena u saradnji sa Crvenim krstom

Bojan Starčević iz Poljavnica se razbolio početkom 2012. godine i hitno mu je bio potreban novac za liječenje u inostranstvu.

OCKI je zajedno sa Crvenim krstom OO Novi Grad realizovao akciju prikupljanja novca za liječenje kroz ulične akcije i obilazak terena, postavljanjem kasica u lokalne kafiće, prodavnice i markete.

Takođe je organizovan i humanitarni koncert na kojem su učestvovali regionalni pjevači i bendovi, te ja na ovaj način kroz prodaju ulaznica prikupljen značajan iznos novca koji je ustupljen Bojanovoj porodici za njegovo dalje liječenje

Liječenje je prošlo uspješno i Bojanova porodica je veoma zahvalna na pomoći koju smo pružili kroz ovu akciju.

Posebno zadovoljstvo članovima naše organizacije i volonterima Crvenog krsta pričinjava činjenica da je akcija provedena uspješno i da je to u velikoj mjeri doprinijelo Bojanovom ozdravljenju.

 

Pomozimo žrtvama poplava

Akcija je zbog svoje hitnosti imala poseban značaj

Maj 2014. godine će u Novom Gradu, kao i u ostatku Republike Srpske i BiH, ostati zapamćen po nesrećnim poplavama koje su potpuno demolirale nekoliko gradova, a Novom Gradu pričinile veliku štetu.

Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta i neke porodice su privremeno ostale bez krova nad glavom zbog plavljenja njihovih stambenih objekata.

U tom periodu je OCKI preko LVS Novi Grad, zajedno sa Crvenim krstom OO Novi Grad pokrenuo humanitarnu akciju „Pomozimo žrtvama poplava“ tokom koje su prikupljena značajna sredstva, hrana, pitka voda, sredstva za higijenu, sredstva za čišćenje i dezinfekciju, dječija hrana i pelene i dr. koje su preko Crvenog krsta i Opštinskog štaba za vanredne situacije podijeljenje ugroženom stanovništvu.

Količina pomoći, koja je prikupljena u ovoj akciji, bila je dovoljna za ugrožene stanovnike naše opštine, ali i da se donira ugroženom stanovništvu u teže stradalim opštinama. Tako smo veće količine pomoći poslali Doboju, Šamcu, Modriči i Donjem Žabaru.

Za ovu akciju smo, kao i za sve prethodne koje smo organizovali, te godine od Opštine Novi Grad dobili zahvalnicu.

Podržite naš rad

Omogućite nam da realizujemo više projekata i aktivnosti kojima ćemo pomagati mladim ljudima i djeci i na taj način unaprijediti njihov položaj.