Aktivnosti

Programi i projekti

0
Godina sa mladima
0
Projekata i aktivnosti
0 +
Korisnika

OCKI je osnovаn 2004. godine i od tаdа je reаlizovаo cijeli niz projekаtа finаnsirаnih od strаne Opštine Novi Grаd, strаnih donаtorskih orgаnizаcijа, te Ministаrstvа porodice, omlаdine i sportа RS i sа svimа smo imаli izuzetno korektnu sаrаdnju.
Neke od najznačajnijih aktivnosti koje smo implementirali u naših 17 godina postojanja su projekat "Aktivni mladi razvijaju društvo", humanitarna akcija "Jedan slatkiš - jedno dijete", projekat "Jačanje informisanosti i kreativnosti mladih", besplatan kurs engleskog jezika za mlade, usvajanje budžetske stavke za mlade u budžetu lokalne uprave, usvajanje Omladinske politike opštine Novi Grad, kao i mnoge druge aktivnosti.

Timski duh i timski rad

Sve naše aktivnosti su realizovane kroz timski rad, zajedničkim i organizovanim naporima svih mladih ljudi koji žele stvoriti sebi i drugima bolje i ugodnije okruženje.

Aktivni mladi razvijaju društvo

Projekat finansiran od UNDP-a i imeplementiran 2013. g. je smanjio marginalizovanost mladih u ruralnim sredinama i doprinio poboljšanju uslova života u lokalnoj zajednici.

Formiranje Lokalnog volonterskog servisa Novi Grad je najznačajniji i najuspješniji segment ovog projekta.

Duško Damjanić

Koordinator projekta
Web stranica, koju smo te 2005. godine postavili, bila je pravi informativni iskorak i mjesto gdje se glas mladih mogao čuti.

Dijana Damjanić

Koordinator projekta

Jačanje informisanosti i podsticanje kreativnosti mladih

U okviru projekta je informisan veliki broj mladih o svim bitnim temama koje se tiču omladinske populacije, najviše preko info biltena za mlade "Lotos" i web stranice.

Humanitarne akcije

Humanitarne akcije "Za Mladenove korake", "Pomozimo Bojanu", "Pomozimo žrtvama poplava", "Pomozimo Rajku Milojici", "1 slatkiš - 1 dijete" i dr. su omogućile pomoć mnogim mladim ljudima i djeci.

Sama činjenica da svojim aktivnostima možemo pomoći mladim ljudima i djeci da ozdrave nametnula je našoj organizaciji veliki izazov i veliku odgovornost.
To nas nije niti omelo niti obeshrabrilo jer osjećaj da ste nekom značajno pomogli u liječenju i spašavanju života – taj osjećaj je izuzetan.

Priključi se našim budućim aktivnostima

Budi volonter u našim aktivnostima - uradi dobre stvari za svoju zajednicu i osjećaj se korisno. To je izuzetno dobar osjećaj.